Treballar amb imatges

Per inserir una imatge en un document primer col·loquem el cursor allà on volem col·locar la imatge.
Després anem al menú Insereix, escollim Imatge i per últim piquem a sobre "des d'un fitxer"A la finestra que apareix busquem dintre de la carpeta on tenim guardades les imatges desplegant el menú que apareix a "Mira a" i fem doble clic a sobre de la imatge a inserir o un clic a sobre de la imatge i després un clic al botó "Obre"Ja tenim la imatge inserida!

Quan inserim la imatge apareix al voltant uns quadrets de color verd, això ens indica que la imatge està seleccionada i és llavors quan la podem fer gran/petita i moure-la.
Per fer gran/petita la imatge col·loquem el cursor a un dels quadrets verds de les cantonades i quan el cursor es converteix en un "tirador" piquem i arrosseguem amb el ratolí apretat. Per fer gran la imatge piquem i arrosseguem en diagonal cap a fora. Per fer la imatge petita piquem i arrosseguem en diagonal cap a dintre.Per moure la imatge de lloc col·loquem el cursor a sobre de la imatge i veurem que el cursor es comverteix en un aspa
Si fem doble clic a sobre de la imatge en apareixerà una finestra amb totes les propietats de la imatge i podem canviar el que volguem donant a "D'acord" un cop fets els canvis.Quan inserim una imatge i la seleccionem (picant a sobre) acostuma a aparèixer una barra d'eines on podem modificar diferents aspectes de la imatge seleccionada.Si no apareix aquesta barra d'eines podem posar-la anant al menú Visualitza/Barres d'eines/Imatge

EXERCICI PRÀCTIC

Desa les següents imatges a la carpeta "Les meves imatges" (picant amb el botó dret a sobre de la imatge i seleccionant "Desa la imatge").
Un cop tinguis desades les imatges, obre el document desat "columnes[2],odt" o bé descarrèga'l columnes[2].odt el pots descarregar al exercici de la fitxa "Treballar amb columnes"

Quan obris el document:

  1. Insereix cadascuna de les imatges que has desat al final de cada paràgraf del document.

  2. La 1ª imatge aplica-li l'efecte: "Art pop" i fent-li doble clic a sobre la imatge, a la pestanya "ajusta" de la finestra que surt, escull l'ajustament "Paral·lel". Mou la imatge i col·loca-la on millor quedi.

  3. La 2ª imatge fes-la una mica més gran, canvia-li la gama de colors, augmenta la seva nitidesa i fent doble clic surt la finestra de les propietats, ajusta la imatge al costat del text.

  4. La 3ª imatge fes-la més gran, aplica-li una transparència del 50% i ajusta-la "A través" i a la mateixa finestra marca l'opció "En el fons".

  5. La 4ª imatge inverteix-la horitzontalment i canvia-li el color per un més verdós.