Sagnies

Aplicar sagnats mitjançant la regla

Fer un sagnat significa ficar el text respecte al marge, cap a l'esquerra o dreta.
Són útils per destacar els paràgrafs i diferenciar-los de la resta del text.
Per posar sagnats podem utilitzar les maques de sagnat que hi ha a la regla:


Molt important: Seleccioneu el text que vulgueu modificar abans d'aplicar el sagnat..


Tipus de sagnat Sagnat esquerra. Per desplaçar un paràgraf sencer cap a dins, per l'esquerra, clicarem i arrossegarem fins a la posició desitjada el quadre inferior de la
marca de sagnat.
.

 Sagnat dreta. Per desplaçar un paràgraf sencer cap a dins, per la dreta, clicarem i arrossegarem fins a la posició desitjada el triangle situat a la part dreta de
la regla. Sagnat de primera línia. Per desplaçar cap a la dreta només la primera línia del paràgraf, arrosseguem el triangle superior de la marca de sagnat. Sagnat francès. Per desplaçar cap a la dreta tot el paràgraf excepte la primera línia, arrosseguem el triangle inferior de la marca de sagnat.Sagnats automàtics

El tipus més comú de sagnat és el sagnat esquerra. Per aplicar-ho disposem de dos botons a la Barra de Formato. No oblideu que primer s'ha de seleccionar el paràgraf.

Disminuir Sagnat
El sagnat disminueix en 1,2 cms cada vegada que polsem el botó.


Augmentar Sagnat
El text seleccionat es desplaça 1,2 cms a l'esquerra, cada vegada que polsem el botó.


Exercici: Tipus de sagnats


 Escriu tot el text seguit sense tenir en compte les imatges i indicacions. Després aplica a cada paràgraf el sagnat corresponent en funció de l'indicador.

 Guarda el treball a la teva carpeta amb el nom Tipus de sagnats


Albert Einstein (1879-1955), físic alemany nacionalitzat als Estats Units, premiat com un Nobel, famós per ser l'autor de les teories general i restringida de la relativitat i per les seves hipòtesis envers la natura corpuscular de la llum. Es probablement el científic més conegut del segle XX.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va néixer en Ulm el 14 de març de 1879 i va passar la seva joventut en Munich, on la seva família posseïa un petit taller de màquines elèctriques. Ja des de molt jove mostrava una curiositat excepcional per la natura i una capacitat notable per entendre els conceptes matemàtics més complexos. Als 12 anys ja coneixia la geometria d'Euclides.


A l'edat de 15 anys, quan la seva família es va traslladà a Milà, Itàlia, pels successius fracassos en els negocis, Einstein va deixar l'escola. Va passar un any amb els seus pares en Milà i va viatjar a Suïssa, on va terminar els estudis secundaris, i va ingressar a l'Institut Politècnic Nacional de Zurich.Durant dos anys Einstein va treballar donant classes particulars i de professor suplent. En 1902 va aconseguir un treball estable com examinador a l'Oficina Suïssa de Patents de Berna.

A partir de 1919, Einstein va rebre el reconeixement internacional i va acumular honors i premis de diverses societats científiques, com el Nobel de Física en 1922. Les seves visites a països de tot el món (va visitar Espanya en 1923 i Argentina, Uruguai i Brasil en 1925) eren un esdeveniment; li seguien fotògrafs i periodistes.

Exercici: ús dels sagnats: dreta i esquerra

 Escriu tot el text seguit sense tenir en compte les indicacions. Després aplica a cada paràgraf el sagnat corresponent en funció de l'indicador.

 Guarda el treball a la teva carpeta del disc C: amb el nom Sagnats dret i esquerra


 

L'INTRúS


Un virus es menja el meu disc dur. No pot ser!!!!!


 “La propera vegada no aniré amb contemplacions. Senzillament agafaré l'insecticida i li ruixaré fins que se m'acabi l'esprai”.


El disc dur era de 80 megues. L'antivirus no va poder fer res. Penso demandar al venedor.

 Un ordinador amb errors diu: “introdueixin l'hamburguesa a la unitat a:”Exercici: ús dels sagnats: francès i primera línia

 Escriu tot el text seguit sense tenir en compte les indicacions. Després aplica a cada paràgraf el sagnat corresponent en funció de l'indicador.

 Guarda el treball a la teva carpeta del disc C: amb el nom Sagnat francés i primera línia


CERTIFICA: Que MARÍA DEL PINO GARCÍA SÁNCHEZ, amb DNI Nº158.476.367, ha prestat els seus serveis en aquesta Empresa, des del 18 d'abril de 1995 fins al 16 de maig de 2002, en qualitat de Comptable, havent observat durant aquest període de temps una conducta irreprotxable i una plena dedicació professional.


I per a que consti i surti els efectes oportuns, el present certificat s'expedeix a Cornellà (Barcelona, el trenta d'abril de dos mil cinc.Capítol realitzat per: Irene Guerra
Autor(es): Irene Guerra