Corrector ortogràfic

Apunts 19 – Corrector ortogràfic


Primer de tot hem de tenir clar que l'ordinador no en sap d'escriure. Dins l'ordinador només hi ha varis diccionaris i aquests ens poden ajudar a millorar la nostra ortografia.


Per a fer servir aquesta eina en primer lloc haurem de conèixer l'idioma que té definit el programa. Per a això farem servir les opcions que estan al menú eines de la barra de menús.Això ens obrirà el següent quadre de diàleg:Com surt a la imatge, a l'apartat configuració de la llengua - llengües, trobarem les llengües predeterminades per a documents.Seleccionem Català i cliquem a D'acord.

Ara haurem d'activar el corrector. Per a poder-lo activar necesitem la barra estàndard.

I activem el botó (només en el cas de que no ho estigui).

Ara ja podem començar a escriure i totes les nostres errades apareixeran amb un subratllat vermell. (Recordeu que aquest subratllat només és indicador de l'absència d'aquesta paraula al diccionari; així pot ser que si escrivim un nom propi no el reconegui). Per exemple:

Si cliquem amb el botó dret del ratolí sobre una paraula subratllada, l'ordinador ens suggerirà alternatives del diccionari:


Llavors hem d'escollir l'alternativa que ens sembli més encertada i continuar amb la resta de paraules del text fins que no hi quedi cap paraula subratllada (excepte els noms propis).