Encriptant missatges

  1. Ara si que ens caldrà tenir l’ajuda d’alguna persona que també disposi de PGP al seu ordinador.

  2. El més senzill és intercanviar les claus enviant-les en un missatge com adjunt fent servir l’opció OPENPGP > ADJUNTAR LA MEVA CLAU PúBLICA. D’aquesta forma quan el destinatari rebi el missatge podrà fer clic amb el botó dret del ratolí a sobre del fitxer que conté la clau i triar l’opció IMPORTAR CLAU PGP. Intercanviarem les nostres claus d’aquesta forma incorporant-les així al llistat de claus d’OPENPGP la qual cosa ens permetrà desencriptar i encriptar els missatges que ens enviem en el futur.

  3. Una altra possibilitat és demanar a aquesta persona la seva CLAU ID, que recordeu és un conjunt de lletres i números del tipus. Quan la tinguem anirem a OPENPGP > ADMINISTRACIÓ DE CLAUS > SERVIDOR DE CLAUS > BUSCAR CLAUS i sortirà un quadre de diàleg a on haurem d’escriure la CLAU ID que ens han facilitat posat 0x al davant de la cadena de lletres i números en el cas de que el nostre conegut ens hagi passat una cadena sense aquest valor al començament.

  4. Quan nosaltres i el nostre destinatari tinguem les respectives claus intercanviades podrem enviar-nos missatges signats i xifrats seleccionant l’opció corresponent a OPENPGP.

  5. Quan rebem un missatge xifrat per poder veure’l farem clic a DESXIFRAR, escriurem la nostra FRASE I CLAU i llestos, ja podem rebre i enviar correu amb seguretat!

Autor(es): Gabriel González