Els drivers de la càmera

Normalment quan connectem la càmera al nostre ordinador aquest sap reconeixer de quina càmera es tracta. Però què pasa si l'ordinador no reconeix quina càmera li he endollat?

Perquè la càmera pugui transferir informació cap al nostre ordinador, necessitarem instalar un programa a l'ordinador, anomenat driver (o manegador) que permet que el sistema operatiu es comuniqui amb la càmera. (Tots els dispositius connectats a l'ordinador tenen el seu propi driver)Aquest programa sol venir en un disc que trobarem dins de la capsa on venia la càmera digital, o el podem descarregar d'internet.

Depenent del sistema operatiu que tinguem instal·lat al nostre ordinador, instalarem el driver adequat.

D'aquesta forma li indiquem a l'ordinador quin model de càmera tenim, perquè ell s'hi pugui entendre.

Nota: Es possible que el noste ordinador ja reconeixi automàticament la camera quant li connectem. Això ens estalvia d'instlar-ne els drivers.

Perquè es necessita un driver?

Cada fabricant de càmeres digital utilitza un llenguatge diferent de comandes.
El nostre ordiandor no pot coneixer tots els llenguatges que existeixen. Per això necessita un intèrpret, que li tradueixi a la càmera que es el que li demana.
Aquest interpret l'ha de proveir el fabricant de la càmera, que es qui coneix el llenguatge específic de la càmera.Resumint:

Que el driver és in intèrpret que ve amb la càmera digital, però s'instala dins de l'ordinador.