Informar-nos al nostre banc: seguretat i forma d'operar

Garanties de seguretat
Tots els bancs ofereixen garanties de seguretat tant per a la utilització de targetes en general com per a la compra per Internet. D'una banda, intenten minimitzar la possibilitat de que les nostres dades siguin utilitzades per altres persones; de l'altra, ens compensen si arriba a donar-se aquest cas. Habitualment, per exemple, es comprometen a retrocedir fins al 100% de l'import de compres que s'hagin efectuat per terceres persones no autoritzades.
Has de preguntar al teu banc per tal que et confirmin que gaudeixes d'aquestes garanties i, sobre tot, sota quins requeriments i si hi ha excepcions.

Operativa
Les diferències en l'operativa al moment de comprar depenen més dels diferents tipus de comerços online que dels bancs. Hi ha dos tipus de comerços on-line: els adherits als sistemes majoritaris de verificació del pagament (com ara "Verified by Visa" i "MasterCard SecureCode"), i la resta de comerços. Depenent del cas, se'ns demanaran unes dades o unes altres (el Capítol ?? d'aquest manual està dedicat al procés de compra i el ?? a la seguretat dels comerços on-line).

Verificació de la identitat de l'usuari
El que si pot canviar depenent de cada banc són les mesures de seguretat utilitzades per a evitar l'usurpació d'identitat. Entre els sistemes més habituals es troben:

Avisos al mòbil i/o al correu electrònic
Ens informen automàticament quan es realitza des del nostre compte una compra superior a un valor establert (per exemple, 100 €).
Es tracta d'avisos informatius i no cal que en fem res a menys, clar, que es tracti d'una compra que no hem fet nosaltres. En aquest cas, s'ha de comunicar-ho al banc el més aviat possible per tal que retrocedeixin el càrrec segons les garanties de les que ja hem parlat.

Enviament de claus al mòbil i/o al correu electrònic
En mig del procés de compra es rep un missatge amb una clau que s'ha d'introduir al formulari de compra per tal de poder continuar amb l'operació.
Has de tenir en compta aquesta possibilitat i informarte'n molt bé al teu banc ja que si reps un avís al mòbil i et trobes a un àrea sense cobertura no podràs continuar amb la compra.

Targetes de coordenades
Alguns bancs, dónen als seus usuaris una targeta específica per a operativa on-line que conté una taula amb un seguit de números. Aquesta targeta és personalitzada i està associada a un compte bancari en particular.
Segons el tipus de compra on-line que realitzis, et pots trobar que al moment de connectar amb el teu compte se't demana algún d'aquest números (identificats per la seva posició a la taula).

Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: basic
Estim. time: 0 min.
Author: Paula Vincent
Organización:
Status: draft
Category: Compra segura per internet
User(s): paula

Exportar a: