Informar-nos al nostre banc: gestionar els nostres comptes per Internet


"Oficina on-line"

Actualment tots els bancs ofereixen la possibilitat de gestionar els comptes per internet, sense necessitat d'anar personalment a l'oficina per a fer les operacions més habituals.
Aquest servei s'anomena genèricament "oficina on-line", però cada banc li ha possat un nom que identifica el seu servei propi (com ara "Línia Total" en el cas de Caixa Catalunya o "Línia Oberta" en el cas de La Caixa).

Per fer compres per internet no és necesari disposar d'aquest servei. Sí que és, però, molt recomanable utilitzar-lo ja que podem tenir un control instantani sobre els moviments que es fan als nostres comptes. Això ens permet, tot just quan hem acavat un procés de compra, comprovar ràpidament l'existència d'errors i/o operacions no autoritzades per nosaltres i, llavors, comunicar-ho de seguida al banc per tal que ho corregeixin.

 
1. Donar-se d'alta al servei d'oficina on-line

El primer que has de fer és registrar-t'hi com a usuari. Per això has de demanar al teu banc un nom d'usuari i una contrasenya. Ho pots demanar a les oficines, però també pots fer-ho directament des de la pàgina web del banc.

Les pàgines web dels bancs poden ser molt diferents però sempre t'hi trobaràs un requadre que serveix per a que els usuaris registrats al sistema de gestió on-line puguin accedir-hi, indicant el seu nom d'usuari i la seva contrasenya. Aquest mateix requadre té sempre un botó o un enllaç per a demanar l'alta del servei.

A continuació pots veure les pàgines d'inici de Caixa Catalunya i de La Caixa amb els requadres senyalats i ampliats al costat:

            

En aquest cas, el botó "Dóna't d'alta!" és el que et portarà al formulari per a demanar el nom d'usuari i la contrasenya.
Aquí, per a demanar nom d'usuari i contrasenya hauràs de clicar a l'enllaç "Alta a Línia Oberta".


2. Entrar a l'oficina on-line
Quan ja tens el teus nom d'usuari i contrasenya, pots accedir al servei escribint-los a les caselles corresponents dels requadres que hem vis a dalt. Com que cada banc té un disseny diferent, en lloc d'"usuari" també pots trobar que et demanen una "identificació" i la contrasenya també pot ser anomenada "Clau d'accés" o "Número secret" o "PIN". El més habitual, més enllà de quin nom li posin, és que la casella de dalt correspon al nom d'usuari i la de sota a la contrasenya.

Un cop has escrit correctament les dues dades, prems el botó "Entrar" i et sortirà la finestra principal del servei d'oficina on-line. Aquesta finestra pot canviar molt entre un banc i un altre en quant a disseny, però les operacions que s'hi poden realitzar són més o menys les mateixes (amb petites variacions depenent de cada banc). El que has de buscar, doncs, és el menú d'opcions on pots triar el que vols fer.


3. Elements de la finestra
principal [Apartat no acabat]

En la pàgina principal de l'oficina on-line de Caixa Catalunya, el menú d'operacions (senyalat en vermell) es troba a la banda esquerra:
En la pàgina principal de La Caixa el trobaràs a la part de dalt (senyalat en vermell):


4. Operar amb el nostre compte [apartat no acabat]

Caixa Catalunya


La Caixa


Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: basic
Estim. time: 0 min.
Author: Paula Vincent
Organización:
Status: draft
Category: Compra segura per internet
User(s): paula

Exportar a: