Són la solució...?

 

Són la solució...?


Tant els filtres que funcionen bloquejant paraules clau com els que es basen en llistes de pàgines web negatives i en llistes positives (ja siguin activats a nivell d’usuari com des del servidor d’accés a Internet), presenten certs problemes:


- Cap producte no és eficaç al 100% i moltes vegades bloquegen sense voler l’accés a pàgines que no es consideren nocives.


- El bloqueig de continguts pot basar-se en ideologies, valors culturals i religiosos determinats. Per això, cal mirar si l’eina a triar satisfà els propis interessos o no.


- Els infants poden aprendre a saltar-se les restriccions del programa, fins i tot quan es tracta de filtres a nivell de servidor.


- Moltes vegades es pot accedir a una pàgina aconsellable però que inclou enllaços de pàgines que no ho són i a les quals es pot accedir només fent clic.


És recomanable que abans de triar un producte comprovem quins són els criteris de filtratge utilitzats per aquella empresa i quina serveis són els que necessitem en el nostre cas.


Tanmateix cal tenir present que els filtres són eines útils si sabem com emprar-les però ni són infal·libles, ni ens ajuden a que els nostres fills o alumnes aprenguin a distingir entre el que és adequat o correcte i el que no. No poden substituir la supervisió i l’acompanyament dels pares i els educadors en l’aprenentatge de l’ús responsable d’Internet . Caldrà doncs no deixar de fer aquesta tasca d’acompanyament i descoberta del mitjà.





Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: beginner
Estim. time: 1 min.
Author: Javi
Organización: Pàgina 6
Status: draft
Category: Seg. infantil
User(s): javier

Exportar a: