Mandales & Paint

Definició

Una mandala pintadaUn mandala, literalment «cercle» o «roda» en sànscrit, és un dibuix, pintura o baix relleu normalment amb trets geomètrics que es desenvolupa a partir d\'un punt central o axial fins a formar normalment una figura circular o concèntrica. S\'hi poden trobar punts o eixos de simetria de manera que tot el dibuix està subordinat i equidistant respecte d\'aquest punt central.

Als mandales, se\'ls dona una significació mística i simbòlica.

Els mandales generalment obren camins cap a la reflexió sobre el món i sobre un mateix. N\'hi ha de diferents orígens i són ideals per a la meditació. Pintar un mandala ens pot informar, entre altres coses, dels nostres estats d\'ànim i de les nostres inquietuds. Ens hem d\'autoconèixer molt bé per a llegir un mandala correctament i entendre què som i què ens manca. Mai hem d\'anar a buscar en el mandala només la vessant estètica; el què ens importa, és el què ens suggereix a nosaltres mateixos la figura i el perquè ho pintem. El mandala representa funcions tant meditatives com relaxants.

Més informació a la Viquipèdia en espanyol

ACTIVITAT

Selecciona una mandala de les que trobaràs en aquest repositori. Obre-la amb el Paint [no dubtis en demanar l'ajut a la persona dinamitzadora]

Utilitza les diferents eines de dibuix que ja t'hem explicat, i pinta-la com et vingui de gust.

Segueix la teva intuïció i deixa lliure el teu sentit creatiu.
Diverteix-te creant...


Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: basic
Estim. time: 30 min.
Author: Ramon Oromi Farre & Maria Collado Martínez
Organización:
Status: draft
Category: Iniciacio (GoTIC)
User(s): gotic

Exportar a: