Practicar les funcions del ratolí amb el Paint

Definició

Logotip del PaintMicrosoft Paint (el nom original del qual és Paintbrush) va ser desenvolupat en l'any 1982 per Microsoft, a càrrec de Bill Gates. Paint ha acompanyat al sistema operatiu Microsoft Windows. Sent un programa bàsic, està inclòs en les noves versions d'aquest sistema.

Des dels començaments del Paint, els nens van ser els primers en utilitzar-lo, és per això que actualment, s'utilitza aquest sistema per a l'ensenyament bàsic en les escoles.

Com accedir-hi?

Per utilitzar el Microsoft Paint, selecciona el botó Inicia. Ves a Programes | Accesoris, i seleciona l'aplicació Paint.

Eines i funcions

Com mostra la imatge de l'esquerra, el programa ens ofereix diverses eines que ens permetran crear un dibuix.

Per començar a crear quelcom, nomès cal seguir aquest simple procès:

1. Anem al quadre d'eines [a la part esquerra de la finestra] i seleccionem l'eina de dibuix que volem utilitzar, fent un clic damunt el seu botó corresponent.

2. Anem a les opcions de l'eina [sota el quadre d'eines] i seleccionem seleccionem el traç de l'eina de dibuix que volem utilitzar, fent un clic damunt el seu botó corresponent.

3. Anem a la paleta de colors [a la part inferior de la finestra] i seleccionem el color que volem utilitzar, fent un clic damunt el seu botó corresponent.


Per dibuixar heu de tenir polsat el botó esquerre del ratolí i sense deixar-lo anar moure el punter per la zona de treball. Si moveu el ratolí sense polsar el botó, el llapis no dibuixa.

Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: beginner
Estim. time: 20 min.
Author: Ramon Oromi Farre
Organización:
Status: final
Category: Iniciacio (GoTIC)
User(s): gotic

Exportar a: