Treballar amb imatges

Per inserir una imatge en un document primer col·loquem el cursor allà on volem col·locar la imatge.
Després anem al menú Insereix, escollim Imatge i per últim piquem a sobre "des d'un fitxer"



A la finestra que apareix busquem dintre de la carpeta on tenim guardades les imatges desplegant el menú que apareix a "Mira a" i fem doble clic a sobre de la imatge a inserir o un clic a sobre de la imatge i després un clic al botó "Obre"



Ja tenim la imatge inserida!

Quan inserim la imatge apareix al voltant uns quadrets de color verd, això ens indica que la imatge està seleccionada i és llavors quan la podem fer gran/petita i moure-la.
Per fer gran/petita la imatge col·loquem el cursor a un dels quadrets verds de les cantonades i quan el cursor es converteix en un "tirador" piquem i arrosseguem amb el ratolí apretat. Per fer gran la imatge piquem i arrosseguem en diagonal cap a fora. Per fer la imatge petita piquem i arrosseguem en diagonal cap a dintre.



Per moure la imatge de lloc col·loquem el cursor a sobre de la imatge i veurem que el cursor es comverteix en un aspa




Si fem doble clic a sobre de la imatge en apareixerà una finestra amb totes les propietats de la imatge i podem canviar el que volguem donant a "D'acord" un cop fets els canvis.



Quan inserim una imatge i la seleccionem (picant a sobre) acostuma a aparèixer una barra d'eines on podem modificar diferents aspectes de la imatge seleccionada.



Si no apareix aquesta barra d'eines podem posar-la anant al menú Visualitza/Barres d'eines/Imatge





EXERCICI PRÀCTIC

Desa les següents imatges a la carpeta "Les meves imatges" (picant amb el botó dret a sobre de la imatge i seleccionant "Desa la imatge").




Un cop tinguis desades les imatges, obre el document desat "columnes[2],odt" o bé descarrèga'l columnes[2].odt el pots descarregar al exercici de la fitxa "Treballar amb columnes"

Quan obris el document:

  1. Insereix cadascuna de les imatges que has desat al final de cada paràgraf del document.

  2. La 1ª imatge aplica-li l'efecte: "Art pop" i fent-li doble clic a sobre la imatge, a la pestanya "ajusta" de la finestra que surt, escull l'ajustament "Paral·lel". Mou la imatge i col·loca-la on millor quedi.

  3. La 2ª imatge fes-la una mica més gran, canvia-li la gama de colors, augmenta la seva nitidesa i fent doble clic surt la finestra de les propietats, ajusta la imatge al costat del text.

  4. La 3ª imatge fes-la més gran, aplica-li una transparència del 50% i ajusta-la "A través" i a la mateixa finestra marca l'opció "En el fons".

  5. La 4ª imatge inverteix-la horitzontalment i canvia-li el color per un més verdós.



Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: basic
Estim. time: 30 min.
Author:
Organización:
Status: draft
Category: Writer
User(s): olortca, andujar, eixida, nespin

Exportar a: