La sindicació o redifusió de continguts i els agregadors

1. Definició

Generalment revisem l'actualització dels continguts d'un lloc web mitjançant el nostre navegador: hem de connectar-nos als nostres llocs web d'interès, a la recerca de noves notícies, si és que n'hi ha. Coincidireu amb mi, que això suposa dedicar-hi molt temps, no?

Gracies a la sindicació o redifusió de continguts ens és possible tenir constància de l'actualització d'una gran quantitat de fonts d'informació sense recórrer a la navegació, mitjançant la subscripció als seus continguts, mitjançant un agregador.

Gràcies als agregadors o lectors de canals podem obtenir resums de tots els webs que desitgem desde l'escriptori del nostre ordinador, programes de correu electrònic o per mitjà d'aplicacions web que funcionen com a agregadors. No és necessari obrir el navegador i visitar tantes webs.

Però més important encara és que a partir d'aquest format s'està desenvolupant una cadena de valor nova en el sector dels continguts que està canviant les formes de relació, d'ús i distribució de la informació.

A diferència d'altres mitjans de comunicació, els drets de redifusió de continguts web solen ser gratuïts, i no sol intervenir un contracte entre les parts sinó una llicència de normes d'ús.

 

2. Que hi puc fer?

Alguns logos de subscripció RSSEls agregadors redueixen els temps necessari i l'esforç destinat a trobar les notícies que s\'han renovat, creant un espai únic d'informació o "diari personal".

Un agregador és capaç de

Test your chapter code: W3C HTML Validator WDG HTML Validator

Lang.: ca
Level: advanced
Estim. time: 20 min.
Author: Ramon Oromi Farre
Organización:
Status: final
Category: Web 2.0
User(s): gotic

Exportar a: